Long live the King; 1977-2011

Geplaatst: 16 augustus 2011 in Muziek
Tags:, , ,

20110816-071303.jpg

Op 16 augustus 1977 werd Elvis Presley door zijn toenmalige vriendin dood gevonden in zijn badkamer op Graceland. Op een vernederende manier, on-konings-waardig. Liggend op een koude badkamervloer met je pyjamabroek rond je enkels, koud en stijf. Slechts 42 jaar oud geworden. What a way to go…

En waarom Elvis?

Waarom had je jezelf kapot gemaakt? Een leven dat werd geleid door pillen kan nou eenmaal niet goed blijven gaan.
Maar toch. Nu, in de zomer van 1977, was je redelijk clean en had zelfs wat gewicht verloren. Het ging goed. Je had zin in de nieuwe tour en zou de avond van de 16e augustus naar Indianapolis vliegen voor de start van een nieuwe tour. De eerste helft van 1977 wilde iedereen het liefst vergeten. Een opgeblazen, zwetende Elvis die geen woord uit kon brengen. Een schim van de energieke Koning die je een paar jaar eerder nog was geweest.
Maar dat ging veranderen. Jij ging de wereld laten zien dat je nog steeds een Koning was. Dé Koning. De King.

Het mocht niet zo zijn. Na vroeg in de morgen op 16 augustus 1977 nog wat nummers voor vrienden op je piano in je squashal te hebben gespeeld, vertrok je rond 8.00uur richting bed. Je kwam er nooit aan. Na het middaguur vond men je pas. Dood.

De verbeteringen in je leven mochten niet baten. Je lichaam was op. Kapot gemaakt door de jarenlange stroom aan pillen. Elk orgaan was erdoor aangetast. Zo ook je hart die er op die augustusmorgen in 1977 mee ophield.

Ik heb drie jaar geleden aan je graf gestaan. Heb door je huis gelopen en heb aan de piano gestaan waar je voor de laatste keer die machtige stem ten gehore bracht.
Het was geweldig. Ik ben blij en dankbaar je een persoonlijke laatste eer te hebben kunnen bewijzen. Want dat is toch het minste dat ik heb kunnen doen.

Laten we blij zijn dat je muziek niet naast je stierf op die koude badkamervloer.

Advertenties
reacties
  1. Sander horstman schreef:

    Zoals elke keer weer mooi geschreven en zo ontzettend waar!
    Ga zo door ! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s