Dé Mart

Geplaatst: 11 januari 2012 in Humor, Nieuws
Tags:, , , , ,

Vandaag is een heuglijke dag in de geschiedenis van ons nederige landje. Vandaag is de grote leider, De Mart, jarig. U weet wel, De Mart, de man die alles kan, en vaak nog beter. Graag wil ik even van deze feestelijke gelegenheid gebruik maken om een aantal opzienbarende feiten over de grote Mart op een rijtje te zetten.

– De Mart is BFF met alle belangrijke mensen op de wereld. Sterker nog, alle belangrijke mensen zijn BFF ván De Mart. Wereldleiders staan in de rij om De Mart om zijn kostbare adviezen te vragen.

– De Mart stond vooraan de kribbe bij de geboorte van Jezus Christus. Sterker nog, hij was degene die de navelstreng van de Messias door mocht knippen. Bronnen van binnenuit melden bovendien dat De Mart zeer waarschijnlijk ook betrokken was bij de “onbevlekte zwangerschap” van de heilige maagd Maria. Dit word echter door alle officiële bronnen ontkent.

– De Mart sprak 14 talen vloeiend op 3-jarige leeftijd.

– De Mart zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Spaanse troepen in oktober 1574 uit Leiden op de vlucht sloegen en forceerde zo het Leids Ontzet. Daarna heeft hij zelf 269 kilo aardappelen, 198 kilo wortelen en 195 kilo uien geschild en voor de gehele bevolking zijn befaamde hutspot gekookt. Daarnaast kaakte hij ook nog eens 1567 haringen. Met uitjes.

– De Mart kan wél communiceren met de doden.

– De Mart slaapt in een bed van 4,5 meter bij 4 meter, Het matras is gevuld met de buikharen van de Tibetaanse wentelrat. Deze is hierdoor helaas sinds 1895 uitgestorven, maar was, volgens De Mart, “Zeer vereerd” om hem te mogen dienen.

– De Mart besluit wanneer het in Nederland regent.

– Toen Kennedy in 1963 werd doodgeschoten, waren zijn laatste worden een lofzang aan De Mart.

– De Mart is een groots muzikant en schreef zelf vele honderden hits, meestal onder het alias “Lennon/McCartney”.

– Volgens de Russen was de dood van Hitler geen zelfmoord, maar een genadeschot, uitgevoerd door De Mart, vlak nadat hij met zijn privé bommenwerper, de “Mart-in-Air II“, half Berlijn plat had gelegd. Door de Amerikanen is dit tot op heden ontkend.

– De Mart poetst hoogstpersoonlijk elke Euromunt die de persen van de Nederlandse Munt verlaat.

– De Mart drinkt enkel koffie gemaakt van bonen die tijdens de 3e maancyclus op Oost-Polynesië door jonge maagden in traditionele kledij geplukt zijn. Vervolgens worden de bonen gebrand op een vuurtje dat wordt opgestookt met ruwharige cavia’s gedurende 1 uur en 34 minuten. De Mart is overigens ook de uitvinder van koffie. Als drank.

– De Mart zijn favoriete kleur is Blauw.

– De kenmerkende Noorse truien die De Mart altijd draagt, worden speciaal voor hem gemaakt. De Mart heeft er het alleenrecht op.

– Tijdens de 2e Wereldoorlog was De Mart de eigenlijke Soldaat van Oranje. Maar De Mart is niet zo gek op al die aandacht, dus hield hij het stil. Het hele verzet bestond overigens enkel uit De Mart en Kees van Klingel uit Ridderkerk.

– Net na de geboorte van De Mart, begonnen alle vogels spontaan te fluiten en gingen alle reeën neer op één knie.

– De Amerikaanse President heet eigenlijk Barack ObaMart.

– De Mart schaatst elk jaar de Elfstedentocht. Of er nu ijs ligt of niet.

– Wielrennen is volgens De Mart “De sport van Goden”. De Mart heeft het wielrennen uitgevonden. En de fiets. En bergen. En Lance Armstrong.

– De Mart perst elke ochtend zelf zijn jus ‘d orange.

– Tijdens de Kroning van Hare Majesteit in 1980 veegde De Mart, enkel gehuld in een Noorse Trui en een paar Birckenstocks, op een wit paard de straten van Amsterdam schoon.

– De Mart kan, volgens onbevestigde berichten, een trui fabriceren van de vele Koninklijke onderscheidingen die hij gekregen heeft.

– Het nummer “God Only Knows” van The Beach Boys gaat over De Mart. Net als “MaRterial Girl” van MaRTdonna.

– De Mart regisseerde vele tientallen films die hij overigens allemaal zelf schreef, monteerde én filmde. Het hele concept van 3D met brilletjes paste hij in 1948 al toe, maar De Mart zag er geen toekomst in.

– De Mart is de officiële religie van Nederland.

– De Mart mag dat zeggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s